# in a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of the students. how many sweets were there?

### Mohammed

Guys, does anyone know the answer?

get in a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of the students. how many sweets were there? from screen.

## In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students. How many sweets were there?

In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students. How many sweets were there?

Percentage

## In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students. How many sweets were there?

A) 280 B) 240 C) 320 D) 360 Correct Answer: A) 280

Description for Correct answer:

Number of sweets received by every student

= 15% of 40 = 40×15 100 40×15100 = 6

Therefore, Number of sweets received by 40 students

= 40 X 6 = 240

Number of sweets received by each teacher

= 20% of 40 = 40×20 100 40×20100 = 8

Number of sweets received by 5 teachers

= 8 x 5 = 40

Therefore, Total number of sweets = 240 + 40 = 280

Part of solved Percentage questions and answers : >> Aptitude >> Percentage

Comments Similar Questions

1). The tank-full of petrol in Arun's motor-cycle lasts for 10 days. If he starts using 25% more everyday, how many days will the tank-full of petrol last?

A). 5 B). 6 C). 7 D). 8 -- View Answer

2). In an examination out of 480 students, 85% of the girls and 70% of the boys passed. How many boys appeared in the examination, if total pass percentage was 75%?

A). 370 B). 340 C). 320 D). 360 -- View Answer

3). If radius of a circle is increased by 100%, then area of the circle will be increased by

A). 200% B). 100% C). 300% D). 400% -- View Answer

4). If sides of a square is increased by 100%, then area of the square will be increased by

A). 400% B). 300% C). 600% D). 800% -- View Answer

5). The price of an article is cut by 10%. In order to restore it to its former value, the new price must be increased by

A). 10 1 9 1019 % B). 11% C). 11 1 9 1119 % D). 12 1 9 1219 % -- View Answer

6). 80% of a number is greater than 50% of it by 120. The number is

A). 360 B). 260 C). 180 D). 400 -- View Answer

7). The single equivalent discount of two successive discounts 20% and 10% is

A). 30% B). 32% C). 35% D). 28% -- View Answer

8). A cooler of Rs.2500 is available at 25% discount. The cooler can be purchased for

A). Rs.2250 B). Rs.2000 C). Rs.1680 D). Rs.1875 -- View Answer

9). The price of sugar is reduced by 25% but its consumption is increased by 20%. How many percent of the increased consumption should they increase more so as to keep the same expenditure?

A). 15 1 9 1519 % B). 11 1 9 1119 % C). 10 7 9 1079 % D). 10 1 9 1019 % -- View Answer

10). At a clearance sale, books were sold at 20% reduction. A student purchased a book Rs.120 at the clearance sale. The usual price of the book was

A). Rs.120 B). Rs.13 C). Rs.140 D). Rs.150 -- View Answer

## In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students.How many sweets were there?

In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the

Home > English > Class 14 > Maths > Chapter > Percentage >

In a class of 40 students and ...

In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students.How many sweets were there?

Updated On: 27-06-2022

UPLOAD PHOTO AND GET THE ANSWER NOW!

Text Solution Open Answer in App A 280 B 240 C 320 D 360 Answer

The correct Answer is A

Answer

Step by step solution by experts to help you in doubt clearance & scoring excellent marks in exams.

## Related Videos

54785850 89 8.1 K 2:05

in a class of 240 students , each student got sweets that are 15% of the total number of students. How many sweet were there ?

3951871 84 3.9 K 1:59

In a class of 65 students and 4 teachers, each student got sweets that are 20% of the total number of students and each teacher got sweets that are 40% of the total number of students. How many sweets are there?

104 104 b. 84 84 c. 949 949 d. 897 897 e. none of these

644245708 0 2.0 K 4:51

65 छात्रों और 4 शिक्षकों की एक कक्षा में, प्रत्येक छात्र को छात्रों की कुल संख्या का 20 प्रतिशत और प्रत्येक शिक्षक को छात्रों की कुल संख्या का 40 प्रतिशत स्वीट्स मिलता हैं। कुल कितनी स्वीट्स थी?

644245716 0 2.7 K 3:04

35 छात्रों और 6 अधयापकों की एक कक्षा में प्रत्येक छात्र को छात्रों की कुल संख्या की 20% ट्रॉफी और प्रत्येक अध्यापक को छात्रों की कुल संख्या की 40% ट्रॉफी मिलती है। कुल कितनी ट्रॉफी है।

646904684 39 2.4 K 2:05

10 बच्चों में कुल 57 मिठाइयाँ इस प्रकार बाँटी गई कि प्रत्येक लड़की को 6 मिठाइयाँ और प्रत्येक लड़के को 5 मिठाइयां मिली लड़को की संख्या है।

643670798 0 300 3:19

Pankaj distributes 4 sweets to each student in his class and has 7 sweets left over. Find a rule for the number of sweets he had in terms of the number of students in his class.

Show More Comments

Add a public comment...

Follow Us:

Popular Chapters by Class:

Class 6 Algebra

Basic Geometrical Ideas

Data Handling Decimals Fractions Class 7

Algebraic Expressions

Comparing Quantities

Congruence of Triangles

Data Handling

Exponents and Powers

Class 8

Algebraic Expressions and Identities

Comparing Quantities

Cubes and Cube Roots

Data Handling

Direct and Inverse Proportions

Class 9

Areas of Parallelograms and Triangles

Circles Coordinate Geometry Herons Formula

Introduction to Euclids Geometry

Class 10

Areas Related to Circles

Arithmetic Progressions

Circles Coordinate Geometry

Introduction to Trigonometry

Class 11 Binomial Theorem

Complex Numbers and Quadratic Equations

Conic Sections

Introduction to Three Dimensional Geometry

Limits and Derivatives

Class 12

Application of Derivatives

Application of Integrals

Continuity and Differentiability

Determinants

Differential Equations

Privacy Policy

Terms And Conditions

Disclosure Policy Contact Us

## In a class of 65 students and 4 teachers, each student got sweets that are 20% of the total number of students and each teacher got sweets that are 40% of the total number of students. How many sweets were there?

Answer (1 of 3): As our knowledge we know that. 20% of 65 is 13 ……..give in question 40% of 65 is 26 ……..given in question Each student get 13 sweets. And Teacher get 26 sweets . Total no. Of students is 65 and Teacher is 4. 65×13+4×26 845+104 949. Total no. Of sweets

In a class of 65 students and 4 teachers, each student got sweets that are 20% of the total number of students and each teacher got sweets that are 40% of the total number of students. How many sweets were there?

Ad by Amazon Web Services (AWS)

AWS is how.

AWS removes the complexity of building, training, and deploying machine learning models at any scale.

Sort Mohit Kumar Sharma

Studied Mathematics & Chemistry (Graduated 2016)3y

As our knowledge we know that.

20% of 65 is 13 ……..give in question

40% of 65 is 26 ……..given in question

Each student get 13 sweets. And Teacher get 26 sweets .

Total no. Of students is 65 and Teacher is 4.

65×13+4×26 845+104

949. Total no. Of sweets

Related questions

In a class of 50 students and 4 teachers, each student got sweets that are 40% of the total number of students and each teacher got sweets that are 40% of the total number of students. How many sweets were there?

In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 10% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students. How many sweets were there?

In a class of 30 students and 4 teachers, each student got sweets that are 40% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students. How many sweets were there?

In a class of 40 students and 5 teachers, each student got sweets that are 15% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of the students. How many sweets were there?

In a class of 65 students, each student got sweets that as 20% of the total number of students. How many sweets were there?

Sam Venkat

Works at Independent Film Maker1y

lets Student be S and Teachers be T

65S and 5T

1/5 of 65 is, 5 goes in to 65, 13 times

now 1x13 = 13

number of sweets each students got that means 13x65 = 845

again to find 40% of students 2/5, same 5 goes in to 60, 13times

2 x 13 = 26

number of sweets are 26, 5 teachers, 26 x 5 104

845 + 104 = 949 Sponsored by Aspose

Need an OCR library for Java-based applications?

Aspose.OCR for Java is powerful library capable of performing OCR on commonly used image types.

Rahul Kumar

Former Student at Malaviya National Institute of Technology, Jaipur (2018–2022)Author has 56 answers and 43K answer views3y

20% of total no of students is 13 so all students get a total of 845 sweets and 40% of total no of students is 26 so all teachers get a total no of 104 sweets so total no of sweets is

845+104=949 Vandana Bihani

Bcom from Maharaja Ganga Singh University, Bikaner (Graduated 2018)2y

Related

In a class of 30 students and 4 teachers, each student got sweets that are 40% of the total number of students and each teacher got sweets that are 20% of the total number of students. How many sweets were there?

30 students * (40% of 30) = 30*12 = 360 sweets

4 teachers * (20% of 30) = 4*6 = 24 sweets

Total sweets = 384 Bint E Hawa

Studying medicine Apr 7

Related

The total number of students in a class is 180. How many students are in the class?

Please recheck your question . You already answered your qs . There are 180 students in a class .

Sponsored by USAFIS

This is the best time to apply for the Green Card DV Lottery!

Get a chance to win and apply today! America is waiting for you with many amazing opportunities.

Raja Naveen

Bachelor of technology in Mechanical Engineering & Mechanical Design Engineering, Narasaraopeta Engineering College (Graduated 2021)3y

Related

In class of 80 students and 16 teachers, each student got chocolates that are 20% of the total number of students and each teacher got chocolates that are 25% of the total number of students. How many chocolates were there?

The answer may be 1600.

i.e.20%of 80 is 16.

Each student got 16 .

80×16=1280. 25%of 80 is 20. 16×20=320.

Then,1280 +320=1600.

Total chocolates are 1600.

Kolluru Ramya Sree

Studied at Kisumu Senior AcademyAuthor has 155 answers and 427.7K answer views3y

Related

Stefan won 81 pieces of chocolate playing hoops at the county fair. He gave four to every student in his math class. He only has 9 remaining. How many students are in the class?

81–4x=9

-4X=9–81 Try making X the subject of the formula

-4X=-72. Divide both sides by -4 to make sure that X is alone

-4X/-4=-72/-4 X=18

There are 18 students 18×4=72. 81–72=9

=18 students Sponsored by Sirv

Try Sirv - a better Cloudinary alternative.

Unlimited transformations. Delightful DAM interface. Get your team on board. Try Sirv today.

Shankar N.P

Lived in Kochi, Kerala, India2y

Related

A teacher had 23 pupils to her class. All but 7 of them went on an excursion trip and thus were away for the day. How many students remained in class that day?

Zero , because the 7 of them sat at home and watched tv while the teacher was with the others on the excursion !

Like really ? Quora for this?

Paul Roth

MBA from Thunderbird School of Global Management (Graduated 1988)Author has 156 answers and 51.6K answer views2y

Guys, does anyone know the answer?