if you want to remove an article from website contact us from top.

    inadequate production capacity ultimately leads to

    Mohammed

    Guys, does anyone know the answer?

    get inadequate production capacity ultimately leads to from screen.

    Inadequate production capacity ultimately leads to

    Inadequate production capacity ultimately leads toA. poor qualityB. poor customer serviceC. poor inventory controlD. all of the above

    Inadequate production capacity ultimately leads to

    October 1, 2022 by Smirti Bam

    Inadequate production capacity ultimately leads to

    Options:

    A. poor quality

    B. poor customer service

    C. poor inventory control

    D. all of the above

    The Correct Answer Is:

    B. poor customer service

    Share this:

    TwitterFacebookRedditPinterestWhatsAppLinkedInMore

    Related Posts

    Characteristics of Developing Economies – 6 Common Characteristics | Development Economics

    In "Development Economics"

    Importance of Statistics in Business – Business Statistics | Management Notes

    In "Business Statistics"

    Causes of Stress – Stress Management in Organization | Organizational Behavior

    In "Organizational Behavior"

    स्रोत : www.managementnote.com

    Production and Operation Management

    Production and Operation Management – MCQ (Multiple Choice Questions) with Answers 1-Which of the following is (are) important consideration(s) concerning

    Skip to content

    Saturday, January 14, 2023

    Latest:

    Biochemistry Multiple Choice Questions (MCQ)

    MCQ on Engineering Materials and Metallurgy

    Horticulture Multiple Choice Questions (MCQ)

    Multiple Choice Questions on Chemical Engineering

    Objective Questions on General English

    Scholarexpress

    An Education Portal

    MCQ on Manufacturing management

    Production and Operation Management – MCQ (Multiple Choice Questions) with Answers

    admin

    AddThis Sharing Buttons

    Share to Facebook Share to Twitter Share to Print Share to Email Share to More 540

    Production and Operation Management – MCQ (Multiple Choice Questions) with Answers1-Which of the following is (are) important consideration(s) concerning activity times?

    (A) Activity time should be obtained from the person responsible for the completion of an activity

    (B) Activity time must be independent of any influence which the preceding or succeeding activity may have on it.

    (C) Activity time may assume that just the normal quantity of resources required to carry out the activity are available.

    (D) All of the above

    2-Which of the following are assignable cause?

    (A) Large variations in hardness of material

    (B) Tool wear

    (C) Errors in setting

    (D) All of the above

    3-What is the reason of excessive friction between parts?

    (A) Improper or lack of lubrication

    (B) Material of parts

    (C) both (A) and (B)

    (D) None of above

    4-Which kind of labour force is required in case of Jobbing Production?

    (A) Highly Skilled (B) Semi skilled (C) Unskilled

    (D) Any of the above

    5-What is the location of lower control limit in the X bar-R control chart?

    (A) 3 standard deviations below central line

    (B) 2 standard deviations below central line

    (C) 1 standard deviations below central line

    (D) Any of the above

    6-Which photographic technique is used to record path of motions of the members of the body during method study?

    (A) Acrograph (B) Cyclograph (C) Cyclogram (D) Cycloscope

    7-The term ________ implies the foregone profit due to inability of company to produce.

    (A) Opportunity cost

    (B) Marginal cost (C) Overhead cost

    (D) All of the above

    8-In case of an OC curve, the risk of rejecting a good quality lot may vary between ________.

    (A) 0.01 to 5% (B) 0.01 to 10% (C) 0.01 to 15% (D) 0.01 to 20%

    9-Objective of Work Study is to improve _______

    (A) Cycle time (B) Productivity (C) Production

    (D) All of the above

    10-Which of the following are activities of corrective maintenance?

    (A) Overhauling

    (B) Emergency repairs

    (C) Modifications and improvements

    (D) All of the above

    11-Capacity decisions have a direct influence on performance of production system in respect of ________

    (A) Delivery performance

    (B) Quality control (C) Plant size (D) Manpower

    12-Which of the following is not the characteristic of Project Production?

    (A) Continuous flow of material

    (B) Highly mechanised material handling

    (C) Virtually zero manufacturing cycle time

    (D) All of the above

    13-Which of the following Principles of Management is not advocated by F W Taylor?

    (A) Selection of best worker for each particular task

    (B) Division of work between worker and management

    (C) Training and development of the workmen

    (D) Involvement of workers in strategy planning

    14-How does ‘structure’ reduce external uncertainty arising out of human behaviour

    (A) Research and planning

    (B) Forecasting

    (C) both (A) and (B)

    (D) none of the above

    15-The following is not a major contributor in the development of Control Charts and Sampling plan

    (A) F H Dodge (B) H G Roming

    (C) Walter Schewhart

    (D) J M Juran

    16-Limitations of Traditional cost accounting are

    (A) Assumes factory as an isolated entity

    (B) It measures only the cost of producing

    (C) both (A) and (B)

    (D) none of the above

    17-Business is rated on which dimensions

    (A) Market attractiveness

    (B) Business strength

    (C) both (A) and (B)

    (D) none of the above

    18-Like roots of a tree, ________of organization is hidden from direct view.

    (A) goodwill (B) core competence

    (C) Higher management

    (D) Capital investment

    19-OC curve of ideal sampling plan suggests that all lots less than 3% defectives have the probability of acceptance of ________.

    (A) 0.25 (B) 0.5 (C) 0.75 (D) 1

    20-Inadequate production capacity ultimately leads to

    (A) Poor quality

    (B) Poor Customer Service

    (C) Poor inventory control

    (D) All of the above

    Answers:

    1-(D), 2-(D), 3-(A), 4-(A), 5-(A), 6-(B), 7-(A), 8-(B), 9-(B), 10-(D), 11-(A), 12-(D), 13-(D), 14-(C), 15-(D), 16-(C), 17-(C), 18-(B), 19-(D), 20-(B)

    Pages: 1 2

    ← Cost Accounting and control – Multiple Choice Questions (MCQ) with Answers

    स्रोत : scholarexpress.com

    [Solved] Inadequate production capacity ultimately leads to

    report this ad Q.

    Inadequate production capacity ultimately leads to

    A. poor quality

    B. poor customer service

    C. poor inventory control

    D. all of the above

    Answer» B. poor customer service

    View all MCQs in:

    Operation Management

    Discussion

    Related Multiple Choice Questions

    Production is the process by which rawmaterials and other inputs are converted in to _______

    The competitive advantage in the production function can be achieved through _______

    _________ involves the activities relating to procuring materials and supplies consumed during production

    स्रोत : mcqmate.com

    Do you want to see answer or more ?
    Mohammed 8 day ago
    4

    Guys, does anyone know the answer?

    Click For Answer