if you want to remove an article from website contact us from top.

    refers to some action which is a time consuming effort necessary to complete a specific event.

    Mohammed

    Guys, does anyone know the answer?

    get refers to some action which is a time consuming effort necessary to complete a specific event. from screen.

    VISHAL ENGINEERING CLASSES: Entrepreneurship MCQ PART 3

    41. _____________ is used to accomplish the project economically in the minimum available  time with limited resources A. Project Schedu...

    VISHAL ENGINEERING CLASSES

    ENGINEERING EXPERT

    ENTREPRENEURSHIP MCQ PART 3

    41. _____________ is used to accomplish the project economically in the minimum available time with limited resources

    A. Project Scheduling.

    B. Network Analysis.

    C. Budget Analysis.

    D. Critical Planning.

    ANSWER: A

    42. ______________ is a form of financing especially for funding high technology, high risk and perceived high reward projects

    A. Fixed capital. B. Current capital. C. Seed capital. D. Venture capital. ANSWER: D

    43. In _________, machines and equipments are arranged in the order or sequence in which they are to be used for manufacturing the product

    A. Factory Layout. B. Product Layout. C. Process Layout. D. Combined Layout. ANSWER: B

    44. The term ___________ denotes bonus or financial aid which is given by a government to an industry to help it compete with other units

    A. Incentive. B. Subsidy. C. Bounty. D. Concession. ANSWER: C

    45. he granting of cash subsidy on the capital investment is called __________.

    A. Concessional finance.

    B. Quantum of Subsidy.

    C. Interest Subsidy.

    D. Central Investment Subsidy.

    ANSWER: D

    46. New Small Scale industries are exempted from the payment of income tax under section 80J is called __________

    A. Development Rebate..

    B. Investment Allowance.

    C. Rehabilitation Allowance.

    D. Tax Holiday ANSWER: B

    47. ____________ is primarily concerned with the identification of the project demand potential and the selection of the optimal technology.

    A. Techno-economic analysis.

    B. Feasibility analysis.

    C. Input analysis.

    D. Financial analysis.

    ANSWER: A

    48. _____________ refers to some action which is a time consuming effort necessary to complete a specific event.

    A. A Network. B. An Activity. C. An Event. D. A Node. ANSWER: B

    49. _____________ is a graphical representation of the various activity and event relating to a project.

    A. Network analysis.

    B. Scheduling technique.

    C. Logical Model. D. Network Diagram ANSWER: D

    50. Activities which must be finished before a given event can occur are termed as _________.

    A. Preceeding Activities.

    B. Succeeding Activities

    C. Concurrent Activities

    D. Dummy Activities.

    ANSWER: A

    51. Activities which can be accomplished simultaneously are termed as ___________.

    A. Preceeding Activities.

    B. Succeeding Activities.

    C. Concurrent Activities

    D. Dummy Activities.

    ANSWER: C

    52. EST stands for ____________.

    A. Earliest Start Time.

    B. Event Start Time.

    C. Effective Start Time.

    D. Essential Start Time.

    ANSWER: A

    53. Additional time which a non-critical activity can consume without increasing the project duration is called _____________.

    A. Total Float. B. Free Float

    C. Independent Float.

    D. Dependent Float ANSWER: A

    54. ______________ is an event-oriented approach .

    A. CPM. B. GERT. C. PERT. D. WASP. ANSWER: C

    55. _______________ is an activity-oriented approach.

    A. CPM B. PERT C. GERT D. WASP ANSWER: A

    56. _______________ is the analysis of costs and benefits of a proposed project with the goal of assuming a rational allocation of limited funds.

    A. Project formulation.

    B. Project evaluation.

    C. Project appraisal .

    D. Project Design. ANSWER: C

    57. ______________ may be defined as the excess of present value of project cash inflows over that of out flows.

    A. Net present value technique.

    B. Average rate of return.

    C. Benefit-Cost ratio.

    D. Internal rate of return

    ANSWER: A

    58. Decisions taken by an entrepreneur on behalf of his enterprise are known as _________.

    A. Organizational decisions.

    B. Personal decisions.

    C. Routine decisions.

    D. Strategic decisions

    ANSWER: A

    59. Decisions which are concerned with policy matters and exercise fundamental influence on the objectives of the organization are called as____________.

    A. Organizational decisions.

    B. Personal decisions.

    C. Routine decisions.

    D. Strategic decisions.

    ANSWER: D

    60. __________________ is a problem -solving technique designed to produce numerous ideas in a short period

    A. Synthetics.

    B. Delphi technique.

    C. Brain storming.

    D. Nominal group technique.

    स्रोत : enggexpert2020.blogspot.com

    Entrepreneurship Development

    Find and create gamified quizzes, lessons, presentations, and flashcards for students, employees, and everyone else. Get started for free!

    Professional Development

    Professional Development

    Professional Development Professional Development Entrepreneurship Development - QUIZ...

    Pravin J 5 plays

    30 Qs

    Show Answers See Preview 1. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    SIPCOT's financial assistance is in the form of __________.

    answer choices term loan.

    seed capital scheme.

    underwriting the capital issues.

    All of the above. 2. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    The business development department of SIPCOT guides entrepreneurs in ______.

    answer choices

    applying for licences.

    approval on collaboration.

    allocation of scarce raw materials.

    All the above. 3. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    TIIC is sponsored by the__________.

    answer choices

    Government of Karnataka.

    Government of Andhra Pradhesh.

    Government of Kerala.

    Government of Tamil Nadu.

    4. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    In backward areas, term loans for expansion or setting up a new unit are available at

    __________ . answer choices concessional terms. differential terms. standard terms. specific terms. 5. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    A commercial banker would prefer a ____________ debt-equity ratio over the years as it indicates financial strength of a unit.

    answer choices Declining. Increasing. Stable. Fluctuating. 6. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    EDPs course contents contains ___________.

    answer choices

    General introduction to entrepreneurs.

    Motivation training.

    Managerial skills. All the above. 7. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    Entrepreneurial Guidance Bureau(EGB) was set up by____________.

    answer choices SISI. SIPCOT. IIC. SIDCO. 8. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    _____________ can be defined as a specifically evolved work plan densed to achieve a specific objective within a specific period of time

    answer choices Idea generation.

    Opportunity Scanning.

    Project. Strategy. 9. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    Large investment is made in fixed assets, the project will be termed as __________.

    answer choices Capital Intensive. Labour Intensive. Product Intensive. Market Intensive. 10. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    PERT stands for __________.

    answer choices

    Programme Evaluation and Research Techniques.

    Project Evaluation and Review Techniques.

    Programme Evaluation and Review Techniques.

    Project Evaluation and Research Techniques.

    11. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    _____________ is used to accomplish the project economically in the minimum available time with limited resources

    answer choices Project Scheduling. Network Analysis. Budget Analysis. Critical Planning. 12. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    ______________ is a form of financing especially for funding high technology, high risk and perceived high reward projects

    answer choices Fixed capital. Current capital. Seed capital. Venture capital. 13. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    In _________, machines and equipments are arranged in the order or sequence in which they are to be used for manufacturing the product

    answer choices Factory Layout. Product Layout. Process Layout. Combined Layout. 14. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    The term ___________ denotes bonus or financial aid which is given by a government to an industry to help it compete with other units

    answer choices Incentive. Subsidy. Bounty. Concession. 15. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    he granting of cash subs idy on the capital investment is called __________.

    answer choices

    Concessional finance.

    Quantum of Subsidy. Interest Subsidy.

    Central Investment Subsidy.

    16. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    New Small Scale industries are exempted from the payment of income tax under section 80J

    is called __________

    answer choices Development Rebate.

    Investment Allowance.

    Rehabilitation Allowance.

    Tax Holiday 17. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    ____________ is primarily concerned with the identification of the project demand potential and the selection of the optimal technology.

    answer choices

    Techno-economic analysis.

    Feasibility analysis.

    Input analysis. Financial analysis. 18. Multiple-choice 30 seconds 5 pts Q.

    _____________ refers to some action which is a time consuming effort necessary to complete a specific event.

    answer choices A Network. An Activity. An Event. A Node.

    स्रोत : quizizz.com

    Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 1

    Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 1 Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 2 Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 3 1. An individual who initiates, creates and manages a new business can be called _____________. A. A leader B. A manager C. An entrepreneur D. A professional ANSWER: […]

    MCQ / Quiz QA

    Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 1

    By A.Sulthan, Ph.D., -

    108621

    Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 1

    Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 2

    Entrepreneurial Development MCQ Questions and Answers Part – 3

    1. An individual who initiates, creates and manages a new business can be called _____________.

    A. A leader B. A manager C. An entrepreneur D. A professional ANSWER: C

    2. Trademarks relate to _______.

    A. Practice and knowledge acquired through experience

    B. The protection of proprietary information of commercial value

    C. The right to reproduce ones own original work

    D. Brand identity ANSWER: D

    3. Which could provide an individual with the motivation to start a new business venture?

    A. The financial rewards.

    B. A desire to be independent.

    C. Risk-taking D. All the above. ANSWER: D

    4. Which of the following factors would not be included in a PESTLE analysis?

    A. Government re-cycling policy.

    B. Proposed reduction in interest rates.

    C. Competitor activity.

    D. Demographic changes.

    ANSWER: C

    5. Which industrial sector tends to naturally promote small-scale businesses and Entrepreneurship, and generally has lower barriers to market entry?

    A. Service. B. Manufacturing. C. Distribution. D. Agriculture. ANSWER: A

    6. Why are small businesses important to a country’s economy?

    A. They give an outlet for entrepreneurs.

    B. They can provide specialist support to larger companies.

    C. They can be innovators of new products.

    D. All the above. ANSWER: D

    7. A business arrangement where one party allows another party to use a business name and sell its products or services is known as__________.

    A. A cooperative. B. A franchise.

    C. An owner-manager business.

    D. A limited company.

    ANSWER: B

    8. Which of the following is the reason for business failure __________.

    A. Lack of market research.

    B. Poor financial control.

    C. Poor management. D. All the above. ANSWER: D

    9. The use of informal networks by entrepreneurs to gather information is known as _______.

    A. Secondary research.

    B. Entrepreneurial networking.

    C. Informal parameters.

    D. Marketing ANSWER: B

    10. Good sources of information for an entrepreneur about competitors can be obtained from_________.

    A. Websites.

    B. Product information leaflets.

    C. Company reports and published accounts.

    D. All the above. ANSWER: D

    11. A new venture’s business plan is important because ______.

    A. It helps to persuade others to commit funding to the venture.

    B. Can help demonstrate the viability of the venture.

    C. Provides a guide for business activities by defining objectives.

    D. All the above. ANSWER: D

    12. Primary data is________.

    A. the most important data.

    B. the data that is collected first.

    C. new data specifically collected for a project.

    D. data that is collected second.

    ANSWER: C

    13. Innovation can best be defined as_______.

    A. the generation of new ideas.

    B. the evolution of new ideas.

    C. the opposite of creativity.

    D. the successful exploitation of new ideas.

    ANSWER: D

    14. Which of these statements best describes the context for entrepreneurship?

    A. Entrepreneurship takes place in small businesses.

    B. Entrepreneurship takes place in large businesses.

    C. Entrepreneurship takes place in a wide variety of contexts.

    D. Entrepreneurship does not take place in social enterprises.

    ANSWER: C

    15. Entrepreneurs are motivated by _________.

    A. money. B. personal values. C. pull influences. D. All the above. ANSWER: D

    16. Which of the following are described as one of the Big Five personality traits?

    A. tolerance of others.

    B. need for achievement.

    C. propensity to leadership.

    D. locus of control.

    ANSWER: B

    17. Which of the following is least likely to influence the timing of new business births?

    A. Government policies.

    B. Profitability.

    C. Consumer expenditure.

    D. Weather conditions.

    ANSWER: D

    18. Which of the following statements is false?

    A. Market segmentation is a useful process for small businesses to undertake.

    B. Selling is essentially a matching process.

    C. A benefit is the value of a product feature to a customer.

    D. It is a good idea for small businesses to compete solely on price.

    ANSWER: D

    19. The purpose of all good small business strategy is__________.

    A. to increase turnover.

    B. to increase profitability.

    C. to achieve competitive advantage.

    D. to achieve stated objectives.

    ANSWER: D

    20. Which of the following is a recognized disadvantage of setting up as a start-up as compared with other

    routes to market entry?

    A. less satisfaction of the owners.

    B. less help from various agencies.

    C. there are more funds required.

    D. there is a high failure rate.

    ANSWER: D

    21. Someone legally appointed to resolve the financial difficulties of an insolvent firm is

    स्रोत : sarpublisher.com

    Do you want to see answer or more ?
    Mohammed 7 day ago
    4

    Guys, does anyone know the answer?

    Click For Answer