if you want to remove an article from website contact us from top.

    the probability of completing the project can be estimated based upon the

    Mohammed

    Guys, does anyone know the answer?

    get the probability of completing the project can be estimated based upon the from screen.

    Exam Questions and Answers on Project Management

    Project Management Multiple Choice Questions and Answers for competitive exams. These short objective type questions with answers are very important for Board exams as well as competitive exams like UPSC, NDA, SSC etc. These short solved questions or quizzes are provided by Gkseries.

    By Gkseries more articles

    Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!

    900 GEOGRAPHY MCQS | EBook

    1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook

    1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook

    1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook

    Mughal Empire MCQs | EBook

    ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook

    350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

    GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

    Project Management Exam Questions and Answers | Project Management MCQs

    Home/ General Knowledge/

    multiple-choice-questions-and-answers-on-project-management

    Questions

    1 The probability of completing the project can be estimated based upon the ____ .

    A Uniform distribution curve

    B Normal distribution curve.

    C U-shaped distribution curve

    D None of the above View Answer

    2 In the initial stage of the project the probability of completing the project is ___ .

    A Zero B High C Low D Any of the above View Answer

    3 The entire process of a project may be considered to be made up on number of sub process placed in different stage called the

    A Technical key resources

    B Work key structure

    C Work Breakdown Structure (WBS).

    D None of the above View Answer

    4 Tool used for comparison of the proposed project to complete projects of a similar nature whose costs are known.

    A Algorithmic model B Expert judgment C Top down D Analogy View Answer

    5 Each component of the software product is separately estimated and the results aggregated to produce an estimate for the overall job.

    A Algorithmic model B Expert judgment C Bottom-up D Top down View Answer

    6 Following is (are) the component(s) of risk management

    A Risk Assessment B Risk Control C Risk Ranking D All of the above View Answer

    7 Following are the characteristics of Project Mindset.

    A Time, Responsiveness, Information sharing, Processes, structured planning

    B Time, Project management, Information sharing, Processes, structured planning

    C Time, Responsiveness, Information sharing, capability, structured planning

    D Time, Responsiveness, Information sharing, Processes, project planning

    View Answer

    8 “Devising and maintaining a workable scheme to accomplish the business need” is

    A Initiating process

    B Planning process C Executing process

    D Controlling process

    View Answer

    9 Controlling the changes in the project may affect

    A The progress of the project

    B Stage cost C Project scope D All of the above View Answer

    10 Following is (are) the tool(s) for changing a process

    A Change Management System (CMS)

    B Configuration Management (CM)

    C Both (A) and (B) D None of the above View Answer

    Current Affairs MCQs

    Current Affairs Quiz March 2022

    Current Affairs Quiz February 2022

    Current Affairs Quiz January 2022

    Current Affairs Quiz December 2021

    Current Affairs Quiz November 2021

    Current Affairs Quiz October 2021

    Current Affairs Quiz September 2021

    Current Affairs Quiz August 2021

    Current Affairs Quiz July 2021

    Current Affairs Quiz June 2021

    Current Affairs Quiz May 2021

    Current Affairs Quiz April 2021

    State-wise Current Affairs

    Andhra Pradesh Current Affairs

    Arunachal Pradesh Current Affairs

    Assam Current Affairs

    Bihar Current Affairs

    Chhattisgarh Current Affairs

    Delhi Current Affairs

    Goa Current Affairs

    Gujarat Current Affairs

    Haryana Current Affairs

    Himachal Pradesh Current Affairs

    Jammu & Kashmir Current Affairs

    Jharkhand Current Affairs

    Karnataka Current Affairs

    Kerala Current Affairs

    Madhya Pradesh Current Affairs

    Maharashtra Current Affairs

    Manipur Current Affairs

    Meghalaya Current Affairs

    Mizoram Current Affairs

    Nagaland Current Affairs

    Odisha Current Affairs

    Puducherry Current Affairs

    Punjab Current Affairs

    Rajasthan Current Affairs

    Sikkim Current Affairs

    Tamil Nadu Current Affairs

    Telangana Current Affairs

    Tripura Current Affairs

    Uttarakhand Current Affairs

    Uttar Pradesh Current Affairs

    West Bengal Current Affairs

    Month-wise Current Affairs 2022

    March 2022 February 2022 January 2022 December 2021 November 2021 October 2021 September 2021 August 2021

    Category-wise Current Affairs

    Agriculture Current Affairs

    Art & Culture Current Affairs

    Awards & Prizes Current Affairs

    Bank Current Affairs

    Bill & Acts Current Affairs

    Committees and Commissions Current Affairs

    Memorandum of Understanding Current Affairs

    Days & Events Current Affairs

    Economic Survey 2020-21 Currrent Affairs

    Environment Current Affairs

    Festivals Current Affairs

    Finance Current Affairs

    Health Current Affairs

    History Current Affairs

    Indian Polity Current Affairs

    International Relationship Current Affairs

    NITI Aayog Current Affairs

    Science & Technology Current Affairs

    Sports Current Affairs

    स्रोत : www.gkseries.com

    Multiple Choice Questions (MCQ) on Project Management

    This page consists of Multiple Choice Questions (MCQ) on Project Management. The objective questions are based on Project Management.

    Management Studies

    Multiple Choice Questions (MCQ) on Project Management

    admin MCQ, multiple choice questions, Objective Questions, project management

    AddThis Sharing Buttons

    Share to Facebook Share to Twitter Share to Print Share to Email Share to More 1.1K

    11-The probability of completing the project can be estimated based upon the ____ .

    (A) Uniform distribution curve

    (B) Normal distribution curve.

    (C) U-shaped distribution curve

    (D) None of the above

    12-In the initial stage of the project the probability of completing the project is ___ .

    (A) Zero (B) High (C) Low

    (D) Any of the above

    13-The entire process of a project may be considered to be made up on number of sub process placed in different stage called the

    (A) Technical key resources

    (B) Work key structure

    (C) Work Breakdown Structure (WBS).

    (D) None of the above

    14-Tool used for comparison of the proposed project to complete projects of a similar nature whose costs are known.

    (A) Algorithmic model

    (B) Expert judgment (C) Top down (D) Analogy

    15-Each component of the software product is separately estimated and the results aggregated to produce an estimate for the overall job.

    (A) Algorithmic model

    (B) Expert judgment (C) Bottom-up (D) Top down

    16-Following is (are) the component(s) of risk management

    (A) Risk Assessment (B) Risk Control (C) Risk Ranking

    (D) All of the above

    17-Following are the characteristics of Project Mindset.

    (A) Time, Responsiveness, Information sharing, Processes, structured planning

    (B) Time, Project management, Information sharing, Processes, structured planning

    (C) Time, Responsiveness, Information sharing, capability, structured planning

    (D) Time, Responsiveness, Information sharing, Processes, project planning

    18-“Devising and maintaining a workable scheme to accomplish the business need” is

    (A) Initiating process

    (B) Planning process

    (C) Executing process

    (D) Controlling process

    19-Controlling the changes in the project may affect

    (A) The progress of the project

    (B) Stage cost (C) Project scope

    (D) All of the above

    20-Following is (are) the tool(s) for changing a process

    (A) Change Management System (CMS)

    (B) Configuration Management (CM)

    (C) Both (A) and (B)

    (D) None of the above

    ANSWERS:11-(B), 12-(C), 13-(C), 14-(D), 15-(C), 16-(D), 17-(A), 18-(B), 19-(D), 20-(C)

    Pages: 1 2

    स्रोत : scholarexpress.com

    स्रोत : chromewebdata

    Do you want to see answer or more ?
    Mohammed 4 month ago
    4

    Guys, does anyone know the answer?

    Click For Answer