if you want to remove an article from website contact us from top.

    the summer of the beautiful white horse extra questions and answers

    Mohammed

    Guys, does anyone know the answer?

    get the summer of the beautiful white horse extra questions and answers from screen.

    The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots – Learn Cram

    Here we are providing The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots, Extra Questions for Class 11 English was designed by subject expert teachers. The Summer of the

    The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots

    August 19, 2020 by Laxmi

    Here we are providing The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots, Extra Questions for Class 11 English was designed by subject expert teachers.

    The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots

    The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Short Answer Type

    Question 1.

    To which tribe did Mourad and Aram belong? Which traits of the tribe are highlighted in the story ‘The Summer of the Beautiful White Horse’?

    Answer:

    Mourad and Aram belonged to the Garoghlanian tribe. The Garoghlanians were extremely poor but they were known for honesty for centuries. They were proud first, honest next and believed in doing the right deeds. No one of their tribe would ever steal. Everyone trusted them.

    Question 2.

    What are the unique traits of the Garoghlanian tribe?

    Answer:

    The unique traits of the Garoghlanian tribe were that they were extremely poor but still they were 1 famous for their honesty for centuries. They were proud as well as honest; they believed in doing the right deeds. No one o^ their tribe would ever steal. They were trustworthy.

    Question 3.

    Why did Aram find it hard to believe that Mourad had stolen the horse?

    Answer:

    Though Mourad was too poor to buy a horse, Aram found it difficult to believe that he had stolen it. This was because Mourad came from a family that firmly upheld honesty as their special trait and were proud of it.

    Question 4.

    Why was Aram delighted and frightened at the same time when he saw his cousin Mourad on a beautiful white horse?

    Answer:

    Aram was delighted because of the beautiful white horse. He wanted to ride. He was delighted and frightened by ‘the pious stillness and humour’ in Mourad and the horse. This means that he was frightened because Mourad was on a horse which he could never have bought.

    Question 5.

    How can we say that Aram and Mourad were very fond of riding?

    Answer:

    Mourad brought a horse which did not belong to him. Though he knew that their tribe was well- known for honesty, but he could not help stealing John Byro’s horse for riding. They enjoyed riding at 4:00 a.m. when it was still dark. They used to race the horse across fields, vineyards, orchards, irrigation ditches and country roads. Thus we can say that Aram and Mourad were very fond of riding.

    Question 6.

    Mourad said, “I have a way with a horse”. Do you agree? Give an example to prove your point.

    Answer:

    Yes, we agree that Mourad had a way with a horse. When John Byro got the horse back, he found the horse better tempered because Mourad was good at dealing with a wild white horse. The horse wanted to run wild in the beginning but Mourad felt he could make the horse do anything he wanted.

    Question 7.

    What were the peculiarities in Uncle Khosrove’s behaviour?

    Answer:

    Uncle Khosrove, who had a furious temper was known to be crazy. He was so impatient and irritable that he stopped anyone from talking by roaring, ‘It is no harm; pay no attention to it.’ His son came to him to tell him that their house was on fire. He silenced him saying ‘enough’. ‘It is no harm, I say’. He was irritated and snubbed when John Byro told him about his horse having been stolen.

    Question 8.

    What did John Byro say to the boys when he found them walking with it one morning?

    Answer:

    John Byro met the boys walking with his horse which had been stolen. He studied the horse, asked its name and examined its teeth. He said if he did not know their parents’ honesty he would swear that it was his horse. He only called it the ‘twin’ of his horse.

    Question 9.

    What do you think induced the boys to return the horse to its owner?

    Answer:

    The boys belonged to the Garoghlanian tribe which was well known for its honesty. When John Byro met the boys walking with his horse which had been stolen, he studied the horse, asked its name and examined its teeth. He said if he did not know their family’s honesty, he would swear that it was his horse. The boys became conscience-stricken. They realized that what they did was wrong and this could bring disgrace to their family. This made them return the horse.

    Question 10.

    Describe Mourad’s parting from the beautiful white horse.

    Answer:

    Mourad had spent some time looking after the horse. He loved it even though it was not his own. When he left it in John Byro’s vineyard, he put his arms around his neck, pressed his nose into the horse’s nose and patted it. The horse had grown stronger and better tempered in his care.

    Question 11.

    Why did John Byro visit Aram’s house in his surrey after getting his horse back?

    Answer:

    John Byro visited Aram’s house to show the horse that had been stolen and returned. He showed that the horse was stronger than ever and better tempered.

    Question 12.

    How did little Aram define stealing when he had to decide whether or not to ride the horse?

    Answer:

    Little Aram was crazy about horses and was longing for a joyride on the horse. When he guessed that Mourad had stolen the horse, he defined that stealing a horse for a ride was not like stealing money. It would become stealing if he and Mourad wanted to sell the horse.

    स्रोत : www.learncram.com

    The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots

    The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots

    June 23, 2020 by Prasanna

    Here we are providing The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots, Extra Questions for Class 11 English was designed by subject expert teachers.

    The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots

    The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Short Answer Type

    Question 1.

    What does the writer suggest by beginning the story with the following words, “One day back there in the good old days…”?

    Answer:

    The beginning of the story is suggestive of the fact that the episode that is going to be narrated is not one from the recent past. On the contrary, it is something that happened years back. The words ‘good old days’, suggest that the times in the past were better than what they are at present.

    Question 2.

    What does the writer say about the ‘good old days’?

    Answer:

    The ‘good old days’ refer to a time when the narrator was about nine years old. Then, to him, the world was full of all possible kinds of splendour. Life then seemed charming and was as alluring as a mystifying dream.

    Question 3.

    What was the narrator’s first reaction to the horse?

    Answer:

    When the narrator’s cousin, Mourad, came to his house at four in the morning and woke him up, Aram couldn’t believe what he saw. Mourad was riding a beautiful white horse. He stuck his head out of the window and rubbed his eyes to make sure that he wasn’t dreaming.

    Question 4.

    What did the narrator think of Mourad?

    Answer:

    Unlike the rest of the world, it was only Aram who did not feel that Mourad was ‘crazy’. Aram knew that Mourad enjoyed being alive more than anybody else, and ‘who had ever fallen into the world by mistake’.

    Question 5.

    What were the chief traits of the members of his family that the narrator could recall?

    Answer:

    The narrator felt that although the people of his clan were poverty stricken, yet they were honest. They were proud, honest, and they believed in right and wrong. None of them would take advantage of anybody in the world, let alone steal.

    Question 6.

    Why was the narrator both delighted and frightened at the same time?

    Answer:

    The narrator was delighted at the magnificence of the horse. He could smell it, hear it breathing, which excited him but what frightened him was that Mourad could not have bought the horse. The narrator realized, if he had not bought it, he must have stolen it.

    Question 7.

    How did the narrator establish that Mourad had stolen the horse?

    Answer:

    When the initial fascination and surprise wore out, Aram asked Mourad where he had stolen the horse from. Aram was certain that no one in their family could afford one. When Mourad did not deny having stolen the horse, and evaded that question, Aram was sure that he had stolen the horse.

    Question 8.

    How did Aram justify the act of stealing the horse?

    Answer:

    Aram felt that stealing a horse for a ride was not the same thing as stealing something else, such as money. Perhaps, it was not stealing at all because they were crazy about horses. He felt it would not be called stealing until they offered to sell the horse, which they would never do.

    Question 9.

    What did Aram feel about Mourad’s temperament?

    Answer:

    According to Aram, Mourad had a crazy streak. That made him the natural descendant of Uncle Khosrove who had a crazy element in him. This crazy streak was common in their tribe and need not be passed on from a father to the son. The people of the tribe had been, from the beginning, unpredictable and unrestrained.

    Question 10.

    What happened when Aram tried to ride the horse?

    Answer:

    When Aram kicked into the muscles of the horse, it reared and snorted. Then it began to run. It ran down the . road to the vineyard of Dikran Halabian where it began to leap over vines. The horse leaped over seven vines and Aram fell off but the horse continued running.

    Question 11.

    What was the problem the children faced after getting the horse back?

    Answer:

    After Aram had been thrown off, it took Mourad half an hour to find the horse and bring him back. The next concern was that they did not know where to hide the horse till the next day, and by then the people had woken up.

    Question 12.

    Where did the boys hide the horse for the night?

    Answer:

    The boys walked the horse quietly to the bam of a deserted vineyard, which at one time had been the pride of the farmer named Fetvajian. There were some oats and dry alfalfa in the bam. It was there that they kept the horse.

    Question 13.

    Who was John Byro? What concern did he express at Aram’s place?

    Answer:

    John Byro was an Assyrian farmer who, out of loneliness, had learned to speak Armenian. He was sad because his white horse, which was stolen a month back, was still not found. Byro had a surrey a four-wheeled horse-drawn pleasure carriage having two or four seats which was of no use without a horse.

    Question 14.

    Mourad showed a special concern for animals. Justify.

    Answer:

    Mourad not only had a special understanding with the horse but Aram saw Mourad, trying to nurse the hurt wing of a young robin which could not fly. He healed the bird and it took flight. The dogs, too, in John’s farm, did not bark when he went there to put back the horse.

    स्रोत : www.learninsta.com

    The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots – NCERT MCQ

    The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots

    Here we are providing The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots, Extra Questions for Class 11 English was designed by subject expert teachers. https://ncertmcq.com/extra-questions-for-class-11-english/

    The Summer of the Beautiful White Horse Important Extra Questions and Answers Class 11 English Snapshots

    The Summer of the Beautiful White Horse Extra Questions and Answers Short Answer Type

    The Summer Of The Beautiful White Horse Extra Questions And Answers Class 11 Question 1.

    What does the writer suggest by beginning the story with the following words, “One day back there in the good old days…”?

    Answer:

    The beginning of the story is suggestive of the fact that the episode that is going to be narrated is not one from the recent past. On the contrary, it is something that happened years back. The words ‘good old days’, suggest that the times in the past were better than what they are at present.

    The Summer Of The Beautiful White Horse Question Answers Class 11 Question 2.

    What does the writer say about the ‘good old days’?

    Answer:

    The ‘good old days’ refer to a time when the narrator was about nine years old. Then, to him, the world was full of all possible kinds of splendour. Life then seemed charming and was as alluring as a mystifying dream.

    Summer Of The Beautiful White Horse Extra Questions Class 11 Question 3.

    What was the narrator’s first reaction to the horse?

    Answer:

    When the narrator’s cousin, Mourad, came to his house at four in the morning and woke him up, Aram couldn’t believe what he saw. Mourad was riding a beautiful white horse. He stuck his head out of the window and rubbed his eyes to make sure that he wasn’t dreaming.

    The Summer Of The Beautiful White Horse Extra Questions Class 11 Question 4.

    What did the narrator think of Mourad?

    Answer:

    Unlike the rest of the world, it was only Aram who did not feel that Mourad was ‘crazy’. Aram knew that Mourad enjoyed being alive more than anybody else, and ‘who had ever fallen into the world by mistake’.

    Extra Questions Of The Summer Of The Beautiful White Horse Class 11 Question 5.

    What were the chief traits of the members of his family that the narrator could recall?

    Answer:

    The narrator felt that although the people of his clan were poverty stricken, yet they were honest. They were proud, honest, and they believed in right and wrong. None of them would take advantage of anybody in the world, let alone steal.

    The Summer Of The Beautiful White Horse Questions And Answers Class 11 Question 6.

    Why was the narrator both delighted and frightened at the same time?

    Answer:

    The narrator was delighted at the magnificence of the horse. He could smell it, hear it breathing, which excited him but what frightened him was that Mourad could not have bought the horse. The narrator realized, if he had not bought it, he must have stolen it.

    The Summer Of The Beautiful White Horse Question Answer Class 11 Question 7.

    How did the narrator establish that Mourad had stolen the horse?

    Answer:

    When the initial fascination and surprise wore out, Aram asked Mourad where he had stolen the horse from. Aram was certain that no one in their family could afford one. When Mourad did not deny having stolen the horse, and evaded that question, Aram was sure that he had stolen the horse.

    Summer Of Beautiful White Horse Extra Questions Class 11 Question 8.

    How did Aram justify the act of stealing the horse?

    Answer:

    Aram felt that stealing a horse for a ride was not the same thing as stealing something else, such as money. Perhaps, it was not stealing at all because they were crazy about horses. He felt it would not be called stealing until they offered to sell the horse, which they would never do.

    The Summer Of The Beautiful White Horse Short Questions And Answers Class 11 Question 9.

    What did Aram feel about Mourad’s temperament?

    Answer:

    According to Aram, Mourad had a crazy streak. That made him the natural descendant of Uncle Khosrove who had a crazy element in him. This crazy streak was common in their tribe and need not be passed on from a father to the son. The people of the tribe had been, from the beginning, unpredictable and unrestrained.

    The Summer Of The Beautiful White Horse Important Questions Class 11 Question 10.

    What happened when Aram tried to ride the horse?

    Answer:

    When Aram kicked into the muscles of the horse, it reared and snorted. Then it began to run. It ran down the . road to the vineyard of Dikran Halabian where it began to leap over vines. The horse leaped over seven vines and Aram fell off but the horse continued running.

    The Summer Of Beautiful White Horse Extra Questions Class 11 Question 11.

    What was the problem the children faced after getting the horse back?

    Answer:

    After Aram had been thrown off, it took Mourad half an hour to find the horse and bring him back. The next concern was that they did not know where to hide the horse till the next day, and by then the people had woken up.

    स्रोत : ncertmcq.com

    Do you want to see answer or more ?
    Mohammed 4 month ago
    4

    Guys, does anyone know the answer?

    Click For Answer