if you want to remove an article from website contact us from top.

    two persons start running simultaneously from a certain point, one towards south and another towards east. after 4 hours, the distance between them is 250km. then, find the speed of the faster person, if the speed of one of them is 75% of the other.

    Mohammed

    Guys, does anyone know the answer?

    get two persons start running simultaneously from a certain point, one towards south and another towards east. after 4 hours, the distance between them is 250km. then, find the speed of the faster person, if the speed of one of them is 75% of the other. from screen.

    [Solved] Two persons start moving from two point A and B in opposite

    Given: d(A) = 6 km t(B) = 6 hr D = 42 km Formula used: S = d/t Calculation: Let speed of the second man be x kmph ⇒ Distance covered by first

    Home Quantitative Aptitude Speed Time and Distance Partial Speed

    Question

    Download Solution PDF

    Two persons start moving from two point A and B in opposite directions towards each other. One person start moving from A at the speed of 6 km/h and meets the other person coming from B after 4 hours. If the distance between A and B is 42 km, find the speed of the other person in kmph.

    3.5 4 4.5 5

    Answer (Detailed Solution Below)

    Option 3 : 4.5

    Detailed Solution

    Download Solution PDF

    Given:

    d(A) = 6 km t(B) = 6 hr D = 42 km

    Formula used:

    S = d/t

    Calculation:

    Let speed of the second man be x kmph

    ⇒ Distance covered by first person in 4 hours = 6 × 4

    ⇒ Distance covered by first person = 24 km

    ⇒ Distance travelled by second person in 4 hours = 4x km

    ⇒ Total distance travelled by both of them together in 4 hours = 42 km

    ⇒ 24 + 4x = 42 ⇒ 4x = 18 ⇒ x = 4.5 km/h

    ∴ the speed of the other person is 4.5 km/h.

    Download Solution PDF

    Share on Whatsapp

    Ace your Speed Time and Distance preparations for Partial Speed with us and master Quantitative Aptitude for your exams. Learn today!

    India’s #1 Learning Platform

    Start Complete Exam Preparation

    Daily Live MasterClasses

    Practice Question Bank

    Mock Tests & Quizzes

    Get Started for Free

    Download App

    Trusted by 2,77,13,857+ Students

    ‹‹ Previous Ques Next Ques ››

    More Partial Speed Questions

    Q1. A man travelled from a point A to B at the rate of 25 Kmph and walked back at the rate of 4 Kmph. If the whole journey took 5 hrs 48 minutes, the distance between A and B isQ2. A goes from point P to Q with a certain speed. The speed in the onward journey was 20% less than the return journey. The total distance covered by him in to and fro journey was 2000 km and he takes 2 hours of halt for servicing before returning back from Q to P. Find the speed of onwards journey if the total time taken by him in his journey was 42 hours.Q3. Two person A and B are at a distance of 100m, Both started towards each other on a straight path with the same speed, after traveling 20m B turns left and travels 10m and then turn right and travels 10m and again turn right and travel 10m, Now find the distance between A and B at this stage.Q4. A swimmer can swim at a speed of 5 km/hr but when he starts under diving his speed increases by 10% the speed increase lasts only for the first 30 m then find the approximate time taken by him to swim 50 m and return back.Q5. During his morning walk, Atul walks for 45 minutes at a speed of 8 km/h and takes 15 rounds of a park. Shekhar takes 10 rounds of the same park in 40 minutes. What is the speed of Shekhar in km/h?Q6. Akhil takes 30 minutes extra to cover a distance of 150 km if he drives 10 km/h slower than his usual speed. How much time will be take to drive 90 km if he drives 15 km per hour slower than his usual speed?Q7. A car can cover a distance of 144 km in 1.8 hours. In what time (in hours) will it cover double the distance when its speed is increased by 20%?Q8. If a train runs with the speed of 72 km/h, it reaches its destination late by 15 minutes. However, if its speed is 90 km/h, it is late by only 5 minutes. The correct time to cover its journey in minutes is:Q9. A takes 2 hours more than B to cover a distance of 40 km. If A doubles his speed, he takes

    112

    hour more than B to cover 80 km. To cover a distance of 120 km, how much time (in hours) will B take travelling at his same speed?

    Q10. A boy is walking at a speed of P km/h to cover a distance of 1 km. However, due to slippery ground, his speed decreases by Q km/h (P > Q). If he takes R hours to cover the distance, then find the relation between R and Q.

    More Speed Time and Distance Questions

    Q1. A Train travelling at a uniform speed clears a platform 200 m long in 10 seconds and passes a telegraph post in 5 seconds. The speed of the train isQ2. A man travelled from a point A to B at the rate of 25 Kmph and walked back at the rate of 4 Kmph. If the whole journey took 5 hrs 48 minutes, the distance between A and B isQ3. The speed of a boat in still water is 10 Kmph. If it can travel 26 Km downstream and 14 Km upstream in the same time, the speed of the stream isQ4. A man can row

    913

    Kmph in still water and finds that it takes him thrice as much time to row up than as to row down the same distance in the river. The speed of the current is

    Q5. Train travelling at a speed of 90 km/hr crosses a man standing on a platform in 8 seconds. Find the time taken by the train to cross the platform of length 250 mtrs.Q6. Two persons A & B travelling towards each other from P & Q respectively which is 396 kms apart meet after 11 hours. Speed of A is 6 kms/hr more than B. Find the speed of B.Q7. A train with a speed of 72 km/hr travelling in the opposite direction crosses an another train which is half of the length runs at a speed of 54 km/hr in 18 seconds and crosses a platform in 1 minute. Find the length of platform.Q8. A person is sailing in river at 12 km/hr against the flow of river which is flowing at 6 km/hr. If it takes 1.25 hr to reach back on its starting point then find the total distance travelled by the person.

    स्रोत : testbook.com

    Two persons start moving from two point A and B in opposite directions towards each other. One person start moving from A at the speed of 4 km/h and meets the other person coming from B after 6 hours. If the distance between A and B is 42 km, find the speed of the other person.

    Click here👆to get an answer to your question ✍️ Two persons start moving from two point A and B in opposite directions towards each other. One person start moving from A at the speed of 4 km/h and meets the other person coming from B after 6 hours. If the distance between A and B is 42 km, find the speed of the other person.

    Question

    Two persons start moving from two point A and B in opposite directions towards each other. One person start moving from A at the speed of 4 km/h and meets the other person coming from B after 6 hours. If the distance between A and B is 42 km, find the speed of the other person.

    Easy Open in App Solution Verified by Toppr 6= 4+x 42 ​ ∴x=3km/h ​

    Hence, this is the answer.

    Was this answer helpful?

    7 8

    स्रोत : www.toppr.com

    Two persons start running simultaneously around a rectangular track of length 700 m from the same point at speeds of 45 km/hr and 25 km/hr. When will they meet for the first time any where on the track if they are moving in opposite directions?

    Answer (1 of 3): ookkk!!! Its an easy one , I have formulated a formula for this paticular kind of question , so let me show you that . Since the time of collision is same so time will be constant and Distance = Speed × Time s¹×t + s²×t = Distance Between them 45t + 25t = 0.7 km 70t = 0.7 t...

    Two persons start running simultaneously around a rectangular track of length 700 m from the same point at speeds of 45 km/hr and 25 km/hr. When will they meet for the first time any where on the track if they are moving in opposite directions?

    Ad by Amazon Web Services (AWS)

    Looking to build or host your own website? Try AWS for free.

    Whether you're looking to build, host, or create in the cloud, AWS offers free, hands-on experience.

    Sort Siddharth

    , Just visualize and use your IQ

    Answered Jan 3, 2022

    ookkk!!!

    Its an easy one , I have formulated a formula for this paticular kind of question , so let me show you that .

    Since the time of collision is same so time will be constant and Distance = Speed × Time

    s¹×t + s²×t = Distance Between them

    45t + 25t = 0.7 km 70t = 0.7 t = 0.7/70

    t = 1/100 hours or 36 seconds

    If you want my Formula then either Message me or comment here to get that for free…I has 2 pages so its easy to read….

    Thank you!!! I need my upvote!!! Related questions

    Two persons start running simultaneously around a circular track of length 600 m from the same point at speeds of 15 km/hr and 25 km/hr. When will they meet for the first time any where on the track if they are moving in opposite directions?

    Two persons start running simultaneously around a rectangular track of length 400 m from the same point at speeds of 40 km/hr and 20 km/hr. When will they meet for the first time any where on the track if they are moving in opposite directions?

    Two persons start running simultaneously around a circular track of length 600 m from the same point at speeds of 25 kmph and 35 kmph. When will they meet for the first time any where on the track?

    Two train are 180 m long and 120 m long both running in opposite directions at 48 km/hr and 42 km/he tespectively, how much time will they take to cross each other?

    Two trains, one 180 m and the other 150 m long are running in opposite directions on parallel tracks, the First at 45 km an hour and the other at 30 km an hour. what time will they take to cross each other?

    Aravind Kumar

    , worked at CUMMINS India Limited (2012)

    Answered May 2, 2022 · Author has 6.3K answers and 1.3M answer views

    When they run in opposite direction, relative speed =(45+25)=70 km/h

    Hence the time taken to meet for the first time =0.7/70=0.01 hr=0.01×3600=36 minutes

    Prakash Chourasia

    , former Teacher (1985-2015)

    Answered Mar 24, 2022 · Author has 518 answers and 58.2K answer views

    Suppose they will meet after x seconds from the beginning.

    Speed of 1st person=45000m/3600s=25/2 m/s

    Distance travelled by 1st person=25/2*x m

    Speed of 2nd person=25000m/3600s=125/18 m/s

    Distance travelled by 2nd person=125/18*x m

    25x/2+125x/18=700 225x+125x=12600 350x=12600 x=12600/350=36

    Hence they will meet each other after 36 seconds from the beginning.

    Sponsored by SonarCloud

    What's the best SAST tool?

    SonarCloud helps you detect, understand, and fix issues, right where your code lives.

    Angsuman Bhanjdeo

    , Manager at Tata Steel (2018-present)

    Answered 3 years ago

    Related

    Two pipes A, B can fill a tank in 24 minutes and 32 minutes respectively. If both the pipes are opened simultaneously, after how much time B should be closed so that the tank is full in 18 min?

    This method is not sacrosanct, but the whole purpose is to solve quickly,hence the technique. You may use fractions but I find it tedious and too bookish.

    Let the capacity of the tank be 96 L ( LCM of 24 & 32 ) .You can assume any other number which is a multiple of these two numbers.

    Hence, rate of filling of water by tap A = 96 / 24 = 4 L/min,

    Similarly, for B( rate of filling) = 96 / 32 = 3 L / min

    Since A is open for 18 mins water filled by it = 18 *4 = 72 L

    Water filled by B = 96 -72 = 24 L ,so the time for which it was open = 24 / 3 = 8 mins.

    So, B must be closed after 8 mins for the tank to b

    Vasudevan A.N.S.

    , former Retired Professor of Chemistry. (1977-2014)

    Answered 2 years ago · Author has 7.5K answers and 7.6M answer views

    Related

    Two trains are moving at 50 km/hr and 70 km/hr in opposite directions. The length is 150 and 100 m. What time will they take to pass each other?

    The combined speed of the Trains= (50+70)= 120- Km/ h= 120 x 5/18 =100/3 = 33.33 m/sec.

    Distance travelled = (150+100)= 250.

    Time taken= Distance/Speed = 250/(100/3) = 7.5- seconds.

    Ramesh Mathrubootheswaran

    , Interested in working out problems

    Answered Apr 24, 2022 · Author has 3.1K answers and 1.3M answer views

    Related

    Two train are 180 m long and 120 m long both running in opposite directions at 48 km/hr and 42 km/he tespectively, how much time will they take to cross each other?

    Relative speed of the trains = 48 + 42 = 90 km/hr. = 90/3.6 = 25 m/s

    Total length of the trains = 180 + 120 = 300 m

    Hence, time to cross each other = 300/25 = 12 sec.

    Sponsored by Chegg Study®

    Study time, crunch time, anytime.

    Access over 55 million textbook solutions and expert Q&A, plus step-by-step walk-throughs.

    Gopal Menon

    , B Sc (Hons) Mathematics, Indira Gandhi National Open University (2010)

    Answered 1 year ago · Author has 9.8K answers and 8.2M answer views

    स्रोत : www.quora.com

    Do you want to see answer or more ?
    Mohammed 8 month ago
    4

    Guys, does anyone know the answer?

    Click For Answer